Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ομολογώ πως δεν γνωρίζω την δεσποινίδα (κυρία, τώρα πιά) Χρουσαλά. Ούτε και τους λόγους για τους οποίους είναι σε κάποιους έλληνες γνωστή. Ούτε βέβαια και τον κ. Πατίτσα. Αυτό βέβαια ελάχιστη σημασία έχει. Στη σημερινή Ελλάδα γνωστός γίνεσαι αν έχεις ευέλικτο και καλοσχηματισμένο κορμί ώστε να σε χαζεύουν στην (πρωινή κυρίως) τηλεόραση οι περισσότερο αργόσχολοι των συμπολιτών μας. 
Γνωρίζω όμως το θωρηκτό Αβέρωφ. Πάνω στο οποίο έχουν χάσει την ζωή τους έλληνες, που έζησαν λίγα χρόνια πριν από εμάς. Και το κατάστρωμά του μολύνθηκε. Από κιτσάτους νεοέλληνες και μινιφορούσες νεάνιδες. Που πανηγύριζαν τον γάμο ομοίων τους, θεμελιωμένο πάνω στα παραδάκια κάποιων εκ των γονιών τους. Δεν υπάρχει λόγος κανένας να αγανακτεί. Γιατί αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Και αυτό είναι δυστυχώς το μήνυμα πολιτισμού που εκπέμπει. 
Αν διαφωνεί κάποιος θα πρέπει να με πείσει πως τα υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης των χυδαιότερων και βλακωδέστερων εκπομπών της ελληνικής TV είναι ψεύτικα. Που, δυστυχώς για όλους μας, δεν είναι...